Leilighet

- Torrevieja

Torrevieja ligger ved den Spanske solkysten, sør i Valencia-området, 47 kilometer fra Alicante. Klikk her for å se et kart over området.

Torrevieja har 360 soldager i året og gjennomsnittstemperatur på 18°C. Det tørre og sunne klimaet gjør at de som besøker Torrevieja kan glede seg over Torreviejas sandstrender, parker, saltsjøer, gater og monumenter fra starten av århundret, som Modern casino.

Det er en vakker fiskelandsby (i dag mest trafikkert av seilbåter), med en av de flotteste strandpromenader med et yrende restaurantliv av alle slag, markeder og fornøyelsespark for barn.

I sentrum er det en stor markedshall med all slags fersk mat, kjøtt, fisk, vin etc. hvor både lokale restauranteiere, fastboende og turister gjør innkjøp.

Her er stappet med all slags restauranter i alle prisklasser og av de fleste nasjonaliteter (det finnes også norske og skandinaviske restauranter hvis en ønsker å spise kjøttkaker i Spania). Flere restauranter er også med i Michelins guide.

Vi vil anbefale Restaurant Miramar som ligger helt i vannkanten i forbindelse med båtklubben, lystbåthavna og innseilingen. I La Mata ligger en virkelig bra restaurant som heter Tres Palmeras, drevet av en typisk stor spansk familie; god mat, rimelige priser og første klasses service.

Nesten enhver skandinav kan klare seg uten å kunne Spansk i Torrevieja. Ansatte i banker, på restauranter og andre steder er veldig ofte skandinavisk talende. Videre står menyer gjerne på svensk eller norsk, og tar du ut penger i minibank, kan du også få bruksanvisningen på norsk.

Det er billig å leve i Torrevieja. Faktisk så ligger prisene på dagligvarer normalt 30% lavere enn andre typiske turistområder i Spania. Skal du gjøre storhandel, så ta turen innom Carrefour. Der finner du alt fra spiker, bildekk, klær og møbler til alskens dagligvarer. Trenger du hvitevarer finnes også dette. En bakdel er den dårlige servicen. Ofte kommer man til kassen, men priskodene vil bare ikke funke. Ei jente på rulleskøyter kommer og tar varen med for å sjekke, og der blir man stående og vente.... og vente........ det er ikke få ganger man drar derfra uten den aktuelle varen.

I området Ciudad Quesada-Rojales, ca. 8 km fra Torevieja, ligger den Norske skolen. Den er godkjent til og med ungdomsskolenivå og tar inn elever helt ned til en ukes varighet. Foreldreforeningen ordner med transport til og fra skolen.

I tillegg til dette kan Torrevieja tilby mange andre fordelatige tjenester til turister. Torrevieja er et førsteklasses turistsenter og gjestfriheten i området for forskjellige kulturer gjør det til ett av de viktigste turistsentrene langs Middelhavet.


Dette nettstedet tilhører familien Vangby - kopi av innhold og layout er ikke tillatt uten tillatelse. E-post: post@vangby.com